German Design Award 2016

01 I 2017

SPECIAL MENTION | RESIDENTIAL BUILDING AM HEILIGENSTOCK

“The building’s clear design language reacts to existing structures and typical local materials, re-interpreting them in a more contemporary form. The simple basic form of the gable-roofed house is painted completely white, counteracting overheating in the loft. The continuous adjustment of the expanded metal shutters provides optimal sun protection, while their movement generates an attractive movement across the façade. An interesting building that integrates into the environment while still managing to stand out.“ – statement of the jury

Awarded by: German Design Council | Germany

Website German Design Award

Residential Building Am Heiligenstock

Related Articles

German Design Award 01

German Design Award 2016

02 I 2016

Statement of the Jury I House Heiligenstock