Parking Level Renovation I Smiths Heimann GmbH

Wiesbaden, GER

Smith Heimann Wiesbaden 01

Since its erection in the year 2001, the existing parking level has had no functioning sealing material installed. Due to this fact, the supporting structure has been permanently exposed to rainwater and, in winter, to de-icing salts, which finally led to destruction of the concrete construction.

Christ.Christ. was commissioned with the analysis and renovation of the parking level.

In order to achieve sustainable repairs to the parking level, the existing pergola was removed and all of the hollow concrete block elements replaced.

The remaining concrete and steel construction was renovated and a sealing material applied as a surface layer in accordance with the pertinent regulations.

This, in connection with a detailed maintenance concept, guarantees permanent protection of the construction and thus the durability of the car park.

  • Location
    Wiesbaden | GER
  • Year
    2014
  • Typology
    Transport / Infrastructure
  • Status
    Built
  • Location
    Im Herzen 4 I 65205 Wiesbaden I Germany
  • Client
    Smiths Heimann GmbH
  • Completion
    07 I 2014
  • Parking Area
    2.320 m²
  • Construction Costs
    560.000 € net (type of costs 300 + 400)
  • Procedure Type
    Direct Commission
  • Work Phases
    1-8
  • Team
    Roger Christ I Ronni Neuber (Project Management)
Smith Heimann Weisbaden 04

Related Projects

Laermschutzwand Asfinag Niederoesterreich 01

Design Concept for Noise Barriers

Lower Austria, AT