House H

Wiesbaden, GER

Haus H Wiesbaden 02

The single-family home H is characterised by the dynamic interplay between the upper floor and the ground floor. Separated by a glass band, the upper floor, with its smooth, reflecting ceramic tiles, is physically suspended over the ground floor with its broken, matt natural stone.

This natural stone wall encompasses the ground floor and the patio like a screen. All the areas are flooded with light due to the glass band, without permitting those outside to look into the interior. The natural stone wall only opens up on the garden side, providing a view of a valley laced with green.

The large living space, which extends over two floors, separates the parents’ from the children’s areas on the upper floor. The two areas are connected by a bridge, and can be accessed via a spiral staircase.

  • Location
    Wiesbaden | GER
  • Year
    2015
  • Typology
    Houses
  • Status
    Unbuilt
  • Client
    Private
  • Living Space
    315 m²
  • Procedure Type
    Direct Commission
  • Work Phases
    1-2
  • Team
    Roger Christ
  • Awards
    German Design Award 2015 - Nominee
Haus H Wiesbaden 03
Haus H Wiesbaden 04
Haus H Wiesbaden 06
Haus H Wiesbaden 07
Haus H Wiesbaden 10
Haus H Wiesbaden 11
Haus H Wiesbaden 12
Haus H Wiesbaden 13

Related Projects

Haus Klein Wiesbaden 01

Residential Building Giselastraße

Seligenstadt, GER

Haus R Karlsruhe 01

House R

Karlsruhe, GER

Haus M Ljubljana 01

House M

Golo I Ljubljana, SLO

Haus O Wiesbaden 01

House O

Wiesbaden, GER

Haus S Wiesbaden 01

House S

Wiesbaden, GER